Pot-Shot

Wees 'n Trotse Jagter
Be a Proud Hunter

RSS Feed   Facebook    Twitter


  

Jongste Nuus / Latest News

- - - - - - - - - - - - - - -

Algemeen / General

- - - - - - - - - - - - - - -

Benutting/Utilization

- - - - - - - - - - - - - - -

Bewaring/Conservation

- - - - - - - - - - - - - - -

Jagsake/Hunting

- - - - - - - - - - - - - - -

Wapens/Arms

- - - - - - - - - - - - - - -

Kompetisie/Competition

- - - - - - - - - - - - - - -

Navorsing/Research

- - - - - - - - - - - - - - -

Optiks

- - - - - - - - - - - - - - -

Gun Shop Gazette

- - - - - - - - - - - - - - -

Argief / Archive

- - - - - - - - - - - - - - -

Subscribe

- - - - - - - - - - - - - - -

Unsubscribe

Benutting/Utilization


Gestopte Vlakvark-speenvarkie
27 Jul 2017
[In English]

Latest News

Gestopte Bosvark-speenvarkie

Herinneringe. Dit word vry algemeen beskou as die enkele kosbaarste geskenk wat die mens na 'n tog na die langbome aan die nageslag en vriendekring kan nalaat..

Maar wanneer ek dink aan Ouma Hanna Delport se gestopte vlakvark-speenvarkieresep, neig ek om aansienlik daarvan te verskil. Dit is 'n uiters kosbare nalatenskap. En op my skoonseun se laaste jagtog het hy ingestem om vir my 'n vlakvark-speenvarkie te skiet. Dus is dit vir my 'n groot plesier om onderstaande met u te deel.

Bestanddele:

Vir die brandrissie benodig u:

250 g rooipepers
1 dlp gemmer
12 swart peperkorrels
10 lourierblare
1 dlp gedroogde origanum
½ avokadoblare
1½ tlp tiemiepoeier
8 groot knoffelhuisies
4 dlp appelasyn

Vir die stopsel benodig u:

½ koppie kookolie
2 klein uie, in blokkies gesny
3 knoffelhuisies, gestamp
2 medium-ryp tamaties, fyngekap
'n klein pynappel, in blokkies gesny
2 granny smith appels, geskil en in blokkies gesny
2 medium wortels, geskil en in blokkies gesny
3 groot aartappels, geskil en in blokkies gesny
¼ koppie donker rosyne
½ koppie klein pimiento-gestopte olywe
½ blikkies gepiekelde jalapeño rissies, dun gesny plus 3 dlp van die piekelsous
1 tlp gedroogde origanum
1½ tsp kaneel
1 dlp varsgemaalde swartpeper, plus nog vir die speenvarkie
6 lourierblare
1 tlp gedroogde tiemie
1 dlp Worcestershire-sous

Vir die speenvarkie benodig u:

1 vlakvark-speenvarkie van so 6 tot 7 kg
Sout en swartpeper
2 koppies lemoensap

Metode:

Rissiemarinade:

Was en maak die rissies op die rooster droog, maar pas op dat dit nie aanbrand nie. Sodra dit droog is, sit dit in 'n groot diep skottel, bedek ruim met kookwater en laat dit ten minste 20 minute trek. Dreineer en verwyder slegs wanneer dit koel genoeg is om te hanteer.

Voeg al die marinadebestanddele in pakke saam totdat dit sag gekook het en krap van tyd tot tyd die kante met 'n eierroerspaan skoon. Indien nodig, voeg 'n paar dessertlepels water by om die bestanddele te trou, hoewel die mengsel dik en degerig moet bly.

Stopsel

Verhit die olie teen medium-hoog in 'n diep pan. Voeg die uie en knoffel by en kook onderwyl u dit roer 2 tot 3 minute lank todat dit effe deurskynend is. Voeg die tamaties by en roer nog 5 minute totdat die sappe effe verdamp het. Roer die res van die bestanddele in, verlaag die hitte na medium, en kook onbedek vir 15 minute onderwyl dit gereeld geroer word. Laat die mengsel tot kamertemperatuur afkoel.

Speenvarkie

Smeer die speenvarkie binne en buite met sout en peper, vee die rissiemarinade dan ruim oor die speenvarkie, binne en buite, en marineer dit oornag in 'n plastieksak in die yskas. Laat die speenvarkie daarna tot kamertemperatuur afkoel.
Voorverhit die oond tot 180º C. Stop die speenvarkie met die verkoelde stopsel en heg die opening met steekpenne of lyn.
Rangskik die vlakvark in 'n groot braaipan op sy vier pote en bak sowat 3 uur lank. Verlaag hitte na 120 en laat die vlakvark 15 minute teen die temperatuur rus of totdat dit bedien word (nie langer as 40 minute nie).
Laat die speenvarkie op een sy lê as u lemoensap daaroor wil giet. Bak dit dan soos hierbo aangedui en draai dit dan halfpad deur die bakproses op die ander sy om die res van die lemoensap oor te giet. As die vloeistof te vinnig verdamp, kan u 'n kwart koppie water op 'n slag by die sappe in die pan byvoeg.
Sny nou die speenvarkie op, rangskik die stopsel op 'n opdienbord en sit die gekerfde vleis daarop. Gebruik die oorblywende lemoensap in die bak as 'n sous wat in 'n sousbakkie geskep word nadat die drywende vet afgeskep is.



GSG

lekker wild

w2c